REMAPPING: VOOR IEDER GEBRUIK EEN OPLOSSING

Specifiek de motor aanpassen op basis van de wensen van de berijder is iets wat steeds vaker voorkomt. Maar, de motor programmeren op basis van de dagelijkse gebruikersfunctie zoals specifiek stadsgebruik of juist uitsluitend snelweggebruik is iets waar bedrijven ook nog eens 10 tot wel 20% brandstofkosten mee kunnen besparen.

Moderne voertuigen hebben een erg complex en uitgebreid computersysteem; een engine control unit (ECU). Dit systeem is verantwoordelijk voor het aansturen van zowel de motor en feitelijk alle opties die de auto heeft meegekregen.

Door het herschrijven van de software (chiptuning) die is geïnstalleerd op de ECU, kan het motorprogramma worden aangepast. Het aanpassen van bijvoorbeeld brandstof-inspuiting, ontstekingstijd, variabele kleppentijd of de turbodruk zullen niet alleen de motorkracht veranderen. Het verandert ook in positieve zin het karakter van het voertuig. In sommige gevallen neemt zelfs het brandstofverbruik enorm af.

Auto’s

Voor wagenparkbeheerders die over voertuigen beschikken waar specifieke wensen voor het gebruik zijn. Bijvoorbeeld voor voertuigen die merendeels in steden worden ingezet en waarvan de gebruiker vloeiend wil accelereren. Remapping is daarvoor een uitstekend middel om specifiek aan de gebruikerswensen te kunnen voldoen.

Bedrijfswagens en minibussen

Bedrijfswagens en minibussen worden vanuit de fabriek geleverd met een standaard configuratie. Bij het ombouwen naar personenvervoer of vrachtvervoer blijven de motorische instellingen gelijk. Toch is er een wezenlijk verschil in het gebruik en belasting van de motor. Remapping kan voor de specifieke belasting en berijder de bedrijfswagens een aanzienlijk verschil opleveren.

Trucks en touringcars

Vrachtwagens worden conform standaard motorconfiguratie opgeleverd. Onafhankelijk van het uiteindelijke gebruik. Dit, terwijl het ene type wordt gebruikt voor internationaal transport en het ander voor vervoer van bijvoorbeeld bestratingsmaterialen. Een compleet verschillend gebruik. Carly Motors kan middels remapping de motor specifiek de desbetreffende eisen van de gebruiker instellen.

Betrouwbaarheid eerst

Er bestaan een aantal methoden voor het modificeren van een voertuig. Helaas zijn soms modificaties slecht uitgevoerd door incapabele bedrijven die schade toebrengen. Bij Carly Motors heeft betrouwbaarheid de hoogste prioriteit.
Door alle jaren heen met ervaring sinds 1973, toen de eerste ECU werd geïntroduceerd, met het juiste gereedschap en kennis, is Carly Motors in staat een computermodificatie veilig uit te voeren. We houden altijd een veilige marge van het maximale dat mogelijk is.

PRIJZEN

INDIVIDUELE REMAPPING

Op maat gemaakt

Vraag een prijs aan

PER VOERTUIG

30PK EXTRA EN BESPAAR DAARBIJ ZOMAAR 10 TOT 20% BRANDSTOF!