Betrouwbaarheid voorop!

Wat is remapping?

Moderne auto’s hebben een ingewikkeld en uitgebreid computersysteem; een Engine Control Unit (ECU). Dit systeem is verantwoordelijk voor het aansturen van zowel de motor als alle optionele elementen in het voertuig.

Het ene voertuig is anders uitgerust met opties dan het andere. Een schuifdak, stoelverwarming, gescheiden airconditioning etc, etc. Door het herschrijven van de op de ECU geïnstalleerde software kan het motor management worden aangepast. Het veranderen van bijvoorbeeld de brandstof inspuittijden, ontstekingstijden, variabele kleptijden of turbodruk zal niet alleen de motorkracht toenemen, maar ook het koppel. Het heeft ook positieve invloed op de karaktereigenschappen van het voertuig. In veel gevallen neemt het brandstofverbruik ook af.

Betrouwbaarheid voorop

 

Er zijn verscheidene methodes om de auto te modificeren. Helaas komt het soms voor dat modificaties onjuist worden uitgevoerd door onervaren bedrijven, hetgeen schade kan veroorzaken. Bij Carly Motors, heeft betrouwbaarheid de hoogste prioriteit.

Door alle jaren heen, sinds in 1973 de eerste ECU werd geïntroduceerd, met het juiste gereedschap en kennis is Carly Motors in staat om computer modificaties geheel veilig uit te voeren. Wij hanteren altijd een veilige marge binnen het maximaal haalbare.

Een auto wordt vanuit de fabriek geleverd zodat deze wereldwijd probleemloos kan functioneren. Ook al is in het betreffende land bijvoorbeeld de brandstofkwaliteit slecht, de afstelling van de motor is daar veelal op voorbereid. Maar aangezien jij waarschijnlijk uitsluitend gebruik maakt van jouw auto in Europa kan je de motorafstelling gerust scherper laten afstellen. Wat meer afstellen aan jouw eisen, aan jouw rijstijl.

 

 

 

Wij zoeken en ontwikkelen op maat gemaakte software.